2011 m. rugsėjo 24 d.

Griovio pasikeitimas 2

Priešingoje griovio pusėje pasodinome paprastas pušis ir užsėjome žolę. Gal būt, pasakysite, kurgi mes skubame... bet turiu tokia nuomonę, kuo anksčiau pasėsi tuo greičiau grožėtis galėsi...
Be to, kai prasidės statybos, tikrai bus svarbesnių darbų, nei landšafto tvarkymas.
Beje, kaimynas pasiūlė parduoti labai šaunų kioską, kuri nedvejodamas sutikau paimti už 250Lt.
Kioskas yra viduje iškaltas dailylentėmis, taigi, jei ką, stogą virš galvos sklype jau turime :)

 Kitą savaitgalį, į talką atvažiavo švogeriukas, padėti sutvirtinti upelio krantus akmenimis.
Beje prie pasodintų pušų atsirado trūkstamas tvoros ruožas.




Taigi, turim dabar tokį sutvarkytą vieną iš upelio krantų. Kitą šlaitą, planuojame tvarkyti jau po statybų, kai bus tvarkomas gerbūvis.

2011 m. rugsėjo 3 d.

Griovio pasikeitimas į mažą upelį

Kol laukiame namo projekto, mes po truputi, krapštomės sklypo žemėje. Jau ankščiau buvau minėjęs, kad iš griovio išgenėjome visus krūmus ir medžius, bet ten liko labai daug kelmų, kurie pasitaikius bent menkiausiai progai leisdavo naujus ūglius. Kelmų iškasimui pasinaudojome sunkiąją techniką. (traktoriumi).
 Čia viena iš dviejų šaknų krūvų, kurias iškasėme:
Kitą dieną pasiėmėm Bobcat su vikšrais (be vikšrų niekas nesutiko arčiau prie upeliuko važiuoti, bijojo nuskęsti ... :) ), kuris tvarkė toliau visus griovio šlaitus. Nuiminėjo susiformavusį durpyną prie kranto ir vietoj jo pylė smėlį su žvyru.
Artimiausiu metu, iki rudeninių liūčių, planuojame kitoje griovio pusėje užsėti kalnų pušis ir taip palikti ilgesniam laikui iki vėlesnių gerbūvio tvarkymo darbu.