2011 m. lapkričio 18 d.

Grunto tyrimai

Šiandien gavau ataskaitą iš geologo apie grunto tyrimus. Buvo padaryti du statiniai  zondavimai ir vienas litologinis gręžinys.
Išvados: Sklypo pjūvį iki 3,2-4,2m  sudaro vidutinio tankumo smėlis, giliau tankus smėlis, tačiau pasitaiko puraus smėlio lešių. Gruntinis vanduo slūgso 2,7-3,0m gylyje. Viršutinio pjūvio dalyje gręžinio sieneles dalinai užbyra, žemiau vandens lygio - užplaukia, tai apsunkintu polinių pamatų įrengimą, juos reikėtų gilinti į giliau slūgsantį tankų smėlį.
Taigi, su gręžtiniais pamatais, tai įtariu pigiai prasisukti neišeis, reiks gręžti minimaliai 4m gylio polius + reiks spec gręžimo staklių, kad neleistu vandeniui užpilti betono.
Daugiau žinosiu, kai pabendrausiu su pamatu įrengėjais ir konstruktoriumi.

2011 m. lapkričio 13 d.

Žolė

Džiaugiuosi, kad mūsų pasėta žolė tarp pušų spėjo sudygti iki šalnų. Toks vaizdelis žymiai gražesnis nei dilgėlių laukai ir karklynai...
Ar prigijo pušys, dabar neaišku, sužinosime tai, kitais metais.
Deja, mūsų purenta žemė, kur sodinom žolę su pušimis, labai pamėgo kurmis(iai)... Manau ateityje nusimato nemažai darbelio, kol jį išvarysiu iš savo sklypo.
Čia nuotrauka į mūsų sklypą  iš kaimyno teritorijos:

2011 m. lapkričio 9 d.

Namo Projektas

Nors ir labai norėjome suspėt šiemet išsilieti pamatus - sako, labai sveika pamatams pastovėti per žiemą, deja, su projektavimu šiek tiek užsitęsė ir darbai taip pat sustojo. Taigi, tikros statybos prasidės tik pavasaryje.

Turime jau paruoštus namo fasadus ir namo patalpų išplanavimą.
Vaizdelis iš Šiaures
Vaizdelis iš Pietų
Vaizdelis iš Vakarų


Kambarių išplanavimas
 Bendras plotas 143 m2