2012 m. balandžio 19 d.

Pamatų šiltinimas ir užpylimas

Po vidinėmis pertvaromis buvo padaryti mini kvadratiniai poliukai, dabar reikia užpilti pamatus pilnai smėliu ir ant suvibruoto smėlio ir poliukų išlieti pamatukus 200x150mm.
Rostverko vidų apšiltinau EPS100 50mm polistirolu ir prie pamato klijavau su poliuretaniniais klijais "SoudabondEasy PU".
Kad polistirolas būtų mažiau veikiamas drėgmės, jis buvo dengiamas juoda plėvele. Tiesa, šioje nuotraukoje, pamiršau ji uždengti, todėl teko atkasinėti smėlį :)

 Kaimynas Gintas pasiūlė iš savo sklypo smėlio pamatų užpilymui, todėl ilgai nemąstęs pasamdžiau traktorių ir savivartį, kuris perveža po 6m3. Atsivežiau 11 smėlio mašinų.
Už smėlį su kaimynu sutariau, kad jam jo sklype įleisiu du betono žiedus į kuriuos vėliau jis nusives lietaus nuotakyną:
Vėliau, kiek traktorius sugebėjo pasiekti, smėliu užpylėme pamatų vidų.
Kas liko, reikės rankiniu būdų sutvarkyti. Prieš tai naiviai tikėjau, kad pamatus smėliu galima užpilti rankiniu būdu t.y. su karučiu. Deja, tai labai ilgas, sunkus ir varginantis darbas...

Kad pilnai išnaudoti traktorių, ateičiai išsikasiau tranšėją elektros kabelio tiesimui nuo LESTO elektros skydinės iki namo. Ilgis apie 15m.
Savaitgalį atvažiavo man į pagalbą mano tėvukas su švogeriuku, oras buvo puikus, tai mes toliau, lyginome smėlį. Esu be galo jiems dėkingas už pagalbą.
Pusrūsio pertvaras iš išorės papildomai ištepėme hidroizoliaciniu sluoksniu "Bitukas", o ant viršaus užklijavome putplastį ir ji uždengėme plėvele.


7 komentarai:

  1. Sveiki, kokio storio polistirolą dėjote iš vidaus ir kiek planuojate dėti iš išorės?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sveiki Tomai, vidų šiltinau 50mm storio polistirolu. Dėl išorės, dar nėra tiksliai nuspręsta, nes priklausys nuo to, kokio storio šiltinsiu sienas.
    Planuoju pamatą šiltinti 100mm arba 150mm, o sienas šiltinti neoporu 200mm arba 250mm.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sveiki, kaip tik artėja panašūs pamatų šiltinimo darbai, gal pakomentuose kodėl ir kam naudojote plėvelė šiltinant pamatus iš vidaus, ar tepamą hidroizoliaciją naudojote visam namui vidui-išorei, jei ne-kokie argumentai, dėkui :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. sveiki kokio auščio pas jus rostverkas ir kokių išmatavimų putos plokštes dejote iš vidasu pamato šiltinimui, ar plokštės buvo frezuotos?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki Tadai,
      rostverko matmenys 220x500mm.
      Vidinis putplastis buvo naudojamas 500x1000x50mm.
      Plokštės buvo paprastos, nefrezuotos.

      Panaikinti
  5. Kiek Soudabond Easy PU putu sunaudojiai?

    AtsakytiPanaikinti
  6. Sveiki. norejau pasiklausti, ar pamato rostverką reikia apšilstinti iš išorės ir iš vidaus. ( 10 cm -putplasčiu)

    AtsakytiPanaikinti