2012 m. gegužės 5 d.

Pamatų užbaigimas ir lietaus nuotakynas

Ka gi, pamatai visiškai užbaigti ir užpilti smėliu. Nuotraukoje matosi sumontuoti karkasai po vidinėmis pertvaromis.
Ant rostverko viršaus buvo ištepta hidroizoliacija ir prilipdyta hidroizoliacinė juosta, taip paruošiant pagrindą blokelių mūrijimui. 
Kadangi nuo gegužės 07d. brangsta Arko blokeliai, tai atsivežėme 5 mašinas ARKO M18 blokelių.
Lietaus nuvedimui nuo busimo namo paruošiau įvadą į lietaus šulinį, kuris randasi kaimyno sklype. Tai padariau dabar, nes kaimynas tvarko aplinką ir vėliau nesinori ten kasinėti ir gadinti jo aplinką.



7 komentarai:

  1. O kodel brangsta Arko blokeliai? Ir ar smarkiai? :(

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kodel brangsta nieks nesako, kaip ir viskas brangsta :)
    Del kainos tiksliai neivardinsiu, nes Arko oficialiame puslapyje parasyta, kad kainos keiciasi... ir tikrai ne i mazesne puse.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kiek išviso palečių blokelių pirkot arba kiek kubų reikės visam namui gal pasiskaičiavot ir iš ko planuojate vidines pertvaras mūryti? Neapsisprendžiu kokius blokelius pasirinkti vidinėms sienoms.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Gavosi apie 50 palečiu. Vidines pertvaras planuoju mūryti iš paprastų silikatinių plytų. Kodėl butent plyta?.. kažkaip daug negalvojau, bet manau, kad su plytom bus mažiau atliekų, o ir sienos tvirtesnes gausis.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Atleiskite, kad landžioju po pamatų temas, kai namas jau stovi, bet keli klausimėliai, kaip sakoma, pasistojo. Dėl pamatukų po vidinėmis nelaikančiomis konstrukcijomis. Betonavosi tik numesti erdviniai karkasai, ar gręžėte skyles ir jungėte armatūrą su pargrindiniu rostverku? Kampuose, erdvinių karkasų jungimosi vietose poliukų, kaip matau, negręžėte, bankečių nedėjote. O gal aš kažko nematau? Polistirolo šitoje konstrukcijoje nėra nei iš apačios, nei iš šonų?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pamatukams po vidinėms pertvaroms buvo padaryti kvadratiniai poliukai. Armatūros karkasas buvo į gręžtas į pagrindinį rostverką. Kampuose nebuvo daryti poliai, kaip ir nedėjome bankečių.
      Putplasčio po vidinėmis pertvaromis taip pat nemačiau prasmės dėti.

      Panaikinti
  6. Sveiki,
    del vidiniu pertvaru pamatuku klausimas :)
    1. kokie vidiniu pertvaru pamatu matmenys?
    2. tie "mini poliukai" - kokio skersmens ir gylio?

    AtsakytiPanaikinti