2012 m. spalio 4 d.

Dujų įvadas į namą

Kadangi pradėjau name grindų šiltinimo paruošiamuosius darbus, tai susirūpinau, kad visos į namą komunikacijos būtų įvestos ir vėliau nereikėtų kasinėti grindų. 
Šiandien dujininkai padarė dujotiekio įvadą nuo gatvės iki namo. Man asmeniškai yra labai negražu, kai prie namo pamato ateina dujų vamzdis ir palei fasadinę sieną iškyla dujų vamzdis. Kalbu apie tokį pavyzdį:
Dujininkų prašiau, kad šio vamzdžio pas mane nebūtų ir dujas įvesti tiesiai į katilinę po pamatu. Pasirodo tokia galimybė yra, tik kažkodėl projektuotojai to nesiūlo. Norint padaryti tokį įvadą reikalinga tokia įvadinė detalė vadinama "SCHUCK" Štai kaip jis atrodo:
Čia privestas prie gatvės PE dujotiekio vamzdis d32mm su laidininku:
O čia kaip atrodo dujotiekio įvadas mano katilinėje:
Tiesa, projektuotojui reiks dar atlikti dujų projekto korektūrą, bet tai bus padaryta po to, kai dujų montuotojai pateiks išpildomą kontrolinę geodezinę nuotrauką.



11 komentarų:

  1. Įvado išorėje ir viduje esminis skirtumas, kad atsiradus poreikiui(kilus gaisrui) dujas galima užsukti neįeinant į namą. Tai gali padaryti bet kas pamatęs gaisro požymius. Kai sklendė viduje, deja užsukti gali arba namo šeimininkai arba gaisrininkai įsilaužę į namus.

    Estetiškai žinoma gražiau, kai nėra to vamzdžio išorėje.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Dujininkai dujų sklendę gali užsukti įvadinėje dėžutėje, nebūtina laužtis į namus. Dėl kitų žmonių, jus teisus, jiems paprasčiau būtų užsukti sklendę iš išorės.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sveiki, gal galetumete nusviesti, kiek kainuoja toki vamzdi nutiesti i nama?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ar teko paskaičiuoti kiek kainuos viskas kas susiją su dujinio katilo pastatymu? Visa bendra suma, bent maždaug: Projektas, darbai, dujininkų patikros ir pažymėjimai, dujinis katilas, katilo kaminas, papildomos ventiliacijos šachtos (jei reikalingos) ir katilinės langas, nedegios durys (jei reikia) žodžiu visas skirtumas pvz lyginant su paprastu šildymu elektra (arba geoterminiu) Grindinis šildymas ar radiatoriai į šią sumą neįeina.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ar jau kreipėtės dėl dujų įvado iki jūsų sklypo įrengimo? Bloge tokio įrašo nematau, o nuotraukose nematau geltonos spintelės. Jei nesikrepėte - nedelskite, procesas užtrunka.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip, kreipiausi ir Lietuvos dujos pastate spintele mano sklype dar prieš Kalėdas, nors žadėjo tai padaryti ženkliai vėliau.

      Panaikinti
  6. Sveiki. Gal pasidalinsite info, kokia imone jums ivedinejo i nama dujas?

    AtsakytiPanaikinti
  7. Sveiki, gal pagelbėsit su info, kas Lietuvoje prekiauja dujų įvadinėmis detalėmis "SCHUCK" ?

    AtsakytiPanaikinti
  8. Sveiki, kas prekiauja tokia detale?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki, tiesa pasakius nežinau kas prekiauja, bet įmonės, kurios atlieka dujų įvedimus, manau tikrai apie tai turi žinoti.

      Panaikinti