2012 m. spalio 19 d.

Stogo pakalimas

Namo automobilių stoginės konstrukcija buvo gan įdomi ir masyvi t.y. stoginės stogą laikė du masyvus balkiai 250x200 sujungti statramsčiais.

Sudėjus čerpes ant stoginės, balkyje atsirado šioks toks įlinkis, todėl buvo iškviesta į objektą konstruktorė, architektas ir stogininkai, kad priimti bendrą sprendimą, kaip sutvirtint stoginės karkasą.
Papildomai iš likusių gegnių buvo padaryti papildomi skersiniai:
Po šių darbų, buvo pradėtas pakalimo apkalimas. Dėja, bet čia taip pat įvyko šioks toks nesušnekėjimas ir stoginės pakalimas buvo atliktas klaidingai:
t.y. pakalimo lentelės buvo apkaltos aplink stogo karkasą neužauginus "mėsos", dėl to, gavosi tokia "kabanti" kolona. Vakare, pamatęs šį nesusipratimą, kitą rytą lėkiau pas stogininkus aiškinti, kaip iš tikro turėjo būti. Stogininkai nuliūdo, bet viską perdarė ir papildomai sugaišo viena diena ilgiau. Čia priaugintas karkasas, tolumoje pakalimas sueina su siena, taip kaip turėjo būti:

Neužbaigtas stoginės priekis:
Užbaigtas stoginės pakalimas (tik nenudažyta):

Per savaitgalį sumontavau vertikalius lietvamzdžius:
Pakalime sumontuoti LED šviestuvai, kurie turės apšviesti fasadinę sieną. Jie vartos mažai el.energijos t.y. tik po 2W:
Užbaigtas terasos stogo pakalimas:
Sudėti du terasos halogeniniai šviestuvai po 40W:
Stogo kampo užbaigtas pakalimas:
Pabaigai, stogininkai uždėjo ant kamino žadėta stogelį:
Stogdengių darbu likau labai patenkintas, vyrukai dirbo kasdien ir tvarkingai. Stogo darbus atliko UAB "Lakedė".
Tiesa, likus savaitei iki darbų pabaigos stogdengiai tik dabar pasikabino reklaminį plakatą ant savo statybinio vagonėlio :)






3 komentarai:

  1. Gražėja jūsų namukas šauniai. Tokį klausimėlį turiu, dėl ko tokį sudėtingą pakalimą darėte? Galima buvo daauginti "mėsos" visur ir būtų gavęsis jis vienam lygyje be bangavimų. Ar toks sumanymas specialiai buvo sugalvotas ar taip tik gavosi?
    Šiaip labai nekrenta į akis, bet ties terasa pakalime tie pagaliukai šiek tiek irgi keistai žiūrisi. Bendram namo vaizdui, žinoma, tas neturi didelės įtakos.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pakalimo bangelę specialiai tokią darėme, nes norėjome, kad vizualiai stogas atrodytų šiek tiek aukščiau sukeltas. Jei darytume lygiai, plokščią pakalimą, tai stogas manau atrodytų šiek tiek "sunkokas". Pakalimo šviesi spalva taip pat buvo parinkta, kad suteikt "lengvumo" pojūtį.
      Terasos pakalime statramsčius darėm matomus, man labai gražiai tai atrodo, o ir stogas virš terasos aukščiau susikėlė.

      Panaikinti
    2. Supratau, dėkui už atsakymą, matyt natūroje tikrai gerai viskas atrodo.

      Panaikinti