2012 m. sausio 13 d.

Cokolio detalė, studijuojame toliau...

Šiek tiek pakoregavau cokolio brėžinį, t.y. pastorinau grindų storį iki 150mm (100mm+50mm persidengiant).
Skaičiuotina šilumos varža per grindis gaunasi 4,37 m2K/W:
Pakoreguotas brėžinys:
Kodėl pasirinkau grindyse 150mm storio apšiltinimą? Čia įkeliu grubius skaičiavimus kokius patirčiau per grindis šiluminius nuostolius sudėjęs polistirolą 10cm,15cm arba 20cm.
Polistirolo kainų palyginimas:
Pasirinkus 15cm apšiltinimo storį lyginant su 10cm storiu gaunasi, kad šis pastorinimas turi atsipirkti per nepilnus 4 metus.
Visi exeliniai skaičiavimai randasi čia:Šilumos nuostoliai per grindis

2012 m. sausio 3 d.

Pamatai ir Cokolio detalė

Šiemet žiema yra juokingai šilta, todėl galima buvo laisvai pradėti namo statybas, bet buvo užsitęsęs mano namo konstrūkcinės dalies projektas, o dabar neapsisprendžiu dėl firmos, kuri įrengtu namo pamatus.
Kadangi noriu įrengti gręžtinius pamatus, o gruntas pas mane nėra labai geras, kad įrengti polius, ieškau įmonės, kuri padarytu gręžtinius pamatus su apsauginiu vamzdžiu.
Šiu metu pasiūlymus esu gaves iš įmonių:
UAB "Vilniaus rentinys"
UAB "Geostatyba"
UAB"Polista"
UAB"Pamatukas"
Kainų lygiai labai stipriai skiriasi, todėl rezgu tokią mintį, kad polių įrengimą duosiu daryti tai įmonei, kuri tikrai žinau, kad naudos apsauginio vamzdžio technologiją, o jau rostverko įrengimą duosime tiems, kas pasiūlys geresni pasiūlymą. Jei bus toliau tokia šilta žiema, polius gal įrengsime dar žiemą.

Belaukdamas pavasario bandau gilintis į teorines žinias.
Čia įdedu mano nubraižytą brėžinį pamato ir išorinės sienos apšiltinimo mazgą. Projekto brėžiniuose šis mazgas pavaizduotas labai skurdžiai...