2012 m. gegužės 25 d.

Mūro sienos

Ka gi, skubu pranešti, kad ši savaitė buvo ypatingai darbinga. Statybininkai pradėjo kelti namo sienas ir namukas auga kasdien kaip grybas po lietaus.
Pirmos dienos darbas:
Antros dienos darbas:

Trečios dienos darbas:
Kadangi lango apačia nesueina su blokeliais, tai iki reikiamo aukščio buvo liejamas betonas:

Atvežė monolitines sąramas pagamintas pagal konstruktoriaus brėžinius. Buvo pagamintos net kampinės sąramos. Renkantis blokelius mane visi gasdino, kad bus problemos su Arko-M18  storio blokeliais, kadangi sunku bus rasti tokio storio sąramas joms, bet dabar matau, kad pagal užsakymą gali išlieti kokio nori pločio sąramas.
Beje, per du vakarus užpylėme smėliu tranšėją, kuriame buvo patiestas vandens ir elektros įvadas.
Ketvirtos dienos darbas:
Sumontuotos kampinių langų metalinės kolonos 120x120x10mm
Čia šiek tiek reikėjo perdaryti tambūro įėjimą:
namo vidus:

Labai smagu matyti, kai kasdien keičiasi namo vaizdas :)



2012 m. gegužės 23 d.

Elektros įvadas

Vakar su talka paklojome įvadinį elektros kabelį CYKY-5x10mm2. Nors ji galima kloti į gruntą be apsauginio šarvo, dėl šventos ramybės įkišom laidą į techninį "plastos" vamzdį d40mm. Klojome vamzdį apie 1 metro gylyje ir apie 1m. nutolus nuo vandentiekio įvadinio vamzdžio.
Vėliau visą šią tranšėją užkasinėjome rankiniu būdu. Darbelio buvo nemažai...

2012 m. gegužės 21 d.

Vandentiekio įvadas

Savaitgalį, mes su Vytautu darbavomės prie vandentiekio įvado į namą. Kai buvo užpilami pamatai su traktoriumi, tai traktoristo paprašiau, kad iškastų tranšėją toje vietoje, kur planavau daryti elektros ir vandens įvadus. Kadangi gruntas yra smėlingas, tai per kelias savaites nemažai mano tranšėjos apibyrėjus kraštams užsikasė.
Vandentiekio įvadas 32mm buvo įvestas mano sklypo pradžioje. Reikėjo prie jo pasijungti ir į gilinus vandentiekio vamzdį iki 1,80m gylio įvesti po pamatais vandentiekį.
Kasant tranšėja labai byrėjo smėlis iš šonų, todėl teko tvirtinti tranšėjos šonus, o tai suvalgė nemažai laiko.
Prie esamo vandentiekio pasijungiau su žalvarine sujungimo mova 32mm. Nežinau kam, bet movą apsukau izoliacija, kaip sakoma, blogiau nebus:

Pasikasimas po pamatais, gylis taip pat 1,80m. Nuotraukoje labai gerai matosi, kaip atrodo gręžtinis polius darytas su apsauginiu vamzdžiu t.y. jo sienelės tolygiai lygios.
Pastato viduje (katilinėje) išvedėm vandentiekio stovą. Vamzdį izoliavau 6mm izoliacija ir visa tai įdėjau į 50mm kanalizacijos vamzdžio įdėklą.

2012 m. gegužės 18 d.

Atraminė sienelė

Mano sklypo reljefas yra nelygus t.y. link upelio eina nemažas sklypo nuolydis. Aukščių perkrytis gaunasi apie 3 metrus. Planuojame padaryti du sklypo aukščio lygius t.y. nuo upelio atsitraukus 8 metrus padaryti 1 metro aukščio atraminę dekoratyvinę sienelę. Aukščiau jos, link namo eitų daug maž vienodai lygus sklypas. Žemesniame lygyje būtų įrengtas šiltnamis, suoliukas, komposto dėžė ir tt.
Vieną savaitgalį pasiskolinau nivelyrą ir susišaudžiau norimus aukščius. Pradžiai, pradedu projektuoti atraminę sienelę nuo kaimyno, kuri leisis link upelio.
Čia įdedu dabartinę nuotrauką tos vietos, kur bus sienelė nuo kaimyno:

Atraminės sienelės brėžinys.
Klausimai, kurie mane kamuoja dėl šios sienelės:
ar užtenka, sienelės storio 18cm ?
koks žingsnis ir kokio storio turi būti gręžtiniai poliai?


2012 m. gegužės 5 d.

Tujos

Šiandien su žmona palei mūsų turimą upelį sodinome tujas. Tujas radome pas vieną žmogelį vardu Konstantinas iš Balsių. Nupirkome 45vnt. Smaragdo tujų 40cm aukščio po 8Lt/vnt, kurias ir atvežė mums į vietą.
Sodinome tujas kas 55cm. Aišku medeliai dar labai maži, bet labai tikimes, kad jie greitai užaugs :)

Pamatų užbaigimas ir lietaus nuotakynas

Ka gi, pamatai visiškai užbaigti ir užpilti smėliu. Nuotraukoje matosi sumontuoti karkasai po vidinėmis pertvaromis.
Ant rostverko viršaus buvo ištepta hidroizoliacija ir prilipdyta hidroizoliacinė juosta, taip paruošiant pagrindą blokelių mūrijimui. 
Kadangi nuo gegužės 07d. brangsta Arko blokeliai, tai atsivežėme 5 mašinas ARKO M18 blokelių.
Lietaus nuvedimui nuo busimo namo paruošiau įvadą į lietaus šulinį, kuris randasi kaimyno sklype. Tai padariau dabar, nes kaimynas tvarko aplinką ir vėliau nesinori ten kasinėti ir gadinti jo aplinką.